Adorace.

29.12.2009 23:32

 

27.12.2009
Jsem rozechvělej... NE! Jsem roztetelenej kocour. Tetelím se celý já i každý můj chlup. Tetelím se nadějí, že jsem ve svém dlouhodobém, pečlivém a soustředěném výzkumu dospěl k objevu, který překoná všechny dosavadní. Nejsem žádný tele a vím, že každý objev vyžaduje fakta a důkazy. K prokázání faktů jsem si musel položit. Otázky. Zásadní. Musel jsem na ně také odpovědět. Vše jsem pečlivě zaznamenal.

Otázka: Proč holka před vánoci uklízí?
Odpověď: Proto, aby umožnila aktivnímu pracovnímu týmu dostatek vyžití. Pracovního. Kontrolu, kolik míčků, myšek, bukvic, tužek, uchošťourů a jiných nezbytností je za a pod odtaženým nábytkem. Asistenci při vyklízení a přerovnávání spisoven. Mých. Teda skříní. Transformaci pečlivě vyrovnaných komínků triček a mikin na tvar, zvaný Barevný chumel textilu. Transformaci předvánočně pohodového výrazu holky na výraz Panebože, kterej vandal to tak rozhrabal?? Demonstraci faktu, že průhledná tkanina, zatížená váhou mourovaného závaží, se na okno věší obtížněji než tkanina téhož závaží zbavená. Včetně příslibu zajímavého pokusu brzké přeměny přeškubnutím mourovaného závaží ve dvě menší. Neméně zajímavý pokus, jak rychle schnou otisky stop pracovního kolektivu na suché podlaze po opakovaném přesunu z mokré vytírané podlahy, včetně výdrže holky, lezoucí po čtyřech a popoháněné radostnými skoky Kalassymity. Na záda. Holky.

Otázka: proč holka před vánoci peče? Cukroví?
Odpověď: Proto, aby pracovní kolektiv mohl provést test odolnosti holky, s uspokojivým závěrem, že je holka celkem trvanlivá a když vydržela naši asistenci letos, vydrží už všechno.

Otázka:Proč holka před vánoci zdobí území všelijakými zajímavými prvky?
Odpověď: Proto, aby vytvořila hezkou atmosféru, ve které pracovní kolektiv nachází dostatek podnětů k ušlechtilé zábavě. Mimořádně zábavné výskoky Tsunamissy s cílem urvat z lustru proutěnou hvězdu, s výsledkem urvání hvězdy i s lustrem. Velmi zábavný fotbálek s ozdobnou kulatou svíčkou. Nezapálenou. Nejsem nezkušenej kocour a kdyby to hořelo, ani jsem se toho nedotkl. Nehořelo to a kutálelo se to moc dobře. Díky voskovým oranžovým šmouhám na podlaze mohla holka krásně vysledovat průběh utkání. Nechápu, proč vstřelení voskového míče do branky pod topením a ponechání téhož tamtéž až do pozvolného roztečení ocenila pouze jekotem a zmateným hledáním střeleného nenechavce, kterého už brzy rozdrobí na prvočástice, protože ta pitomá rozteklá svíčka nešla z podlahy vůbec seškrabat.


Otázka:Proč holka těsně před vánoci balí dárky?
Odpověď: Proto, aby jí mohl pracovní kolektiv prakticky předvést, že dnešní balicí papír už nic nevydrží a po několika celkem odlehčených přebězích se mění v nepoužitelné cáry. Tentýž papír, nainstalovaný pracně na různé předměty, po několika přechodech získává větší než malé množství děr a původně úhledně zabalený dárek má vzhled cedníku. O něco větší výdrž a kvalitu prokazují ozdobné stužky, které, rvány z tlamek a zubů několikrát, stále drží a kdyby holka nebyla zbytečně útlocitná a neřešila oslintanost, klidně je mohla použít. Co určitě použít nemohla, to je poslední klubko stužky, které si nejmenovaný shánčlivý vědec ukryl do tajné skrýše na horší časy. K vydání stužky ho nepřiměla ani přímá výzva holky, ať ji okamžitě navalí, nebo zažije něco, co ještě nezažil.


Otázka: Proč holka o vánocích dovleče a svede boj s kaprem?
Odpověď : Protože prostě nedokáže ochudit pracovní kolektiv a menší a prostřední holku o komedii, nazvanou kuchání a stahování kapra, včetně častého odbíhání za členy pracovního kolektivu, kteří díky své vrozené šetřivosti odnáší šupiny do úkrytů.Činí tak v pozoruhodně promyšlené součinnosti, kdy dvě pracovnice prchají s šupinami do obýváku a pracovník do pokoje, takže holka prostě nemá šanci se rozdvojit a zejména pracovník má dost času uvážlivě uschovat šupiny na nepředpokládaná místa. Letos se nejlépe osvědčila skrýš mezi sešity prostřední holky, dále skrýš v rukavici mladší holky a špatná nebyla ani skrýš v čerstvě vyžehleném povlečení. Významnou podporu úsilí pracovního kolektivu projevil také Hrošík, který se prohlásil za chráněnou přírodní překážku, která nesmí být z prostředku kuchyně, kam se uložila, odstraněna a holka ji musela přeskakovat. Tím se významně zpomalilo tepmo jejího nahánění shánčlivých pracovníků.

Otázka:Proč holka řekne velkému klukovi, aby byl tak hodný a sehnal nám malý, malinký stromeček?
Odpověď: Aby velký kluk ve snaze nás nezklamat dovlekl strom, o němž holka sevřeně zděšeným hlasem prohlásila, že je to smrk jako kráva a že by jí opravdu zajímalo, kolikrát se těm chlupatým katastrofám povede to monstrum skolit k zemi. Odpověď na tuto podotázku je již známa. Sedmkrát.
K vyššímu počtu se nám bohužel nepodařilo dospět, protože den po Štědrém večeru holka zrádkyně strom odzdobila a odvlekla ho na terasu. Ale stejně jsme si ten šplh a výstupy na vrchol celkem užili.

Otázka: Proč se po štědrovečerní večeři zpívají koledy a jde se ke stromku, na kterém hoří svíčky?
Odpověď: Proto, aby se zpěv koled mohl změnit v povyk Pozor, ať si o svíčku nespálí ocásky!!, Lassy, proboha nelez na ten stromek a Missy, nehňápej mezi těmi dárky...neboli, proto, aby pracovní kolektiv v hromadě dárků hrabáním a rozmetáváním nezajímavých balíčků neomylně našel ty své dárky a vzápětí je roznesl po celém obýváku, doplniv je efektně rozcupovanými balicími papíry.

Shrnutí a závěr: Podrobiv všechny otázky a odpovědi velmi důkladné analýze, dospěl jsem k jednoznačnému, unikátnímu objevu:

Proč vlastně jsou ? Vánoce??

Pro kočku!!

Ano. Z mé vědecké práce jasně vyplývá, že Vánoce jsou pro kočku. A protože jsem, jako každý vědec, i vizionářskej kocour, jsem si jistej. Kocour. Jsem si jistej, že jsou-li Vánoce pro kočku, bude
i celý blížící se rok. Nový. Pro kočku. Pro kočky. Pro nás!

A jsem tímto poznáním velmi potěšenej. Kocour.

Piškot Pišutka v.t.


 

© 2009 Copyrights Luci 04 - Všechna práva k textům a fotografiím vyhrazena

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode